Jan Joost Wiegerinck studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij zich specialiseerde in de orthopedie in het AMC in Amsterdam bij prof. Niek van Dijk en prof. Gino Kerkhoffs. Hierna deed hij een fellowship voet/enkel en traumachirurgie in het Groote Schuur Ziekenhuis te Kaapstad bij dr. Graham McCollum en een travelling fellowship bij prof. James Calder.

Hij werkte in het OLVG in Amsterdam met als aandachtsgebied voet/enkel chirurgie en traumatologie, waar hij assistenten in opleiding  tot orthopedisch chirurg begeleidde.

Jan Joost Wiegerinck is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam onder prof. Niek van Dijk, met zijn proefschrift  “The Achilles Heel of Adults and Children” . Tevens heeft hij een research fellowship Foot, Ankle & Sports Orthopedics voltooid aan Duke University, North Carolina (prof. James Nunley).

Met ingang van 1 maart is hij fulltime verbonden aan de Bergman Clinics Bewegen Rijswijk.


Nevenactiviteiten

Jan Joost Wiegerinck werkte mee aan meer dan 50 boekhoofdstukken en publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften. Ook begeleidt hij promovendi en geneeskunde studenten aan de Amsterdam Universitaire Medische Centra.

Nationaal en internationaal geeft hij voordrachten op het gebied van voet- en enkelafwijkingen aan collega orthopeden, huisartsen en podotherapeuten. Daarnaast geeft hij voet- en enkelcursussen in binnen- en buitenland.

Lidmaatschappen
  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)
  • Dutch Foot Ankle Society (DFAS)
  • Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie (NVOT)
  • Nederlandse Vereniging van Arthroscopy (NVA)
  • European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA)
  • European Foot Ankle Society (EFAS)
  • Achilles Tendon Study Group  (ATSG)

Voor het maken van een afspraak adviseren we u om contact op met Bergman Contact & Service Center: 088 9000 500