Drs. Schotanus studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij heeft de opleiding tot orthopedisch chirurg volbracht in het Amphia Ziekenhuis Breda, Elisabeth-Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Na het afronden van haar opleiding in 2019 heeft zij gewerkt in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom als Chef de Clinique, waar zij zich verder heeft gespecialiseerd in de onderste extremiteit. Hierna maakte ze deel uit van de Foot and Ankle Reconstruction Unit en Knee Recontruction Unit van de Sint Maartenskliniek, waar zij haar kennis en vaardigheden op het gebied van knie- en voet/enkelproblematiek nog verder heeft kunnen uitbreiden.

Tijdens en na haar opleiding heeft zij aan verschillende internationale fellowships deelgenomen in Estland, Zwitserland en Engeland. Op wetenschappelijk gebied heeft zij zich de laatste jaren beziggehouden met het optimaliseren van het perioperatieve proces. Naast de patiëntenzorg, waar haarhart ligt, heeft Drs. Schotanus zich de afgelopen jaren ook verder ontwikkeld op het gebied van organisatie, management en innovatie, om zo nieuwe ontwikkelingen te initiëren en implementeren en de zorgprocessen efficiënter en met kwaliteitswinst in te vullen. Zij is lid van de beroepsbelangencommissie van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Sinds september 2022 is Drs. Schotanus werkzaam als orthopedisch chirurg bij de Bergman Clinics | Bewegen in Rijswijk.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV)
  • Dutch Knee Society (DKS)
  • European Foot and Ankle Society (EFAS)

Publicaties o.a.

Schotanus M, van Hout N, Vos D. Pyoderma gangrenosum of the hand. Advances in Skin and Wound Care. 2014;27(2):61-4.

Schotanus M, Dorleijn DM, Hosman AJ, Huits RM, Koopmans PP, Galama JM. A patient with multifocal tabetic arthropathy: a case report and review of literature. Sexually Transmitted Diseases, 2013;40(3):251-7

Schotanus M, Van Middendorp JJ, Hosman AF. Isolated transverse process fractures of the subaxial cervical spine: a clinically insignificant injury or not? A prospective, longitudinal analysis in a consecutive high-energy blunt trauma population. Spine, 2010;35(19):965-70.

Schotanus M, Ten Ham AM, Van Kampen, A. De behandeling van falanxfracturen met behulp van de Ellis mini-fixateur externe. Nederlands Tijdschrift voor Traumatologie, 2009;5:128-133

Gespecialiseerd in

Knie, knieslijtage/knieprothese, voet, enkel, hallux valgus, hallux rigidus, artrose MTP1 hamerteen/klauwteen, mortons neuroom, hielspoor, artrose enkel.