Julius Wolkenfelt (1974) heeft thans meer dan 12 jaar ervaring als Orthopedisch chirurg. Dokter Wolkenfelt heeft zijn studie geneeskunde voltooid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aansluitend heeft hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in Leiden en Delft gevolgd. Hij heeft zich aan het einde van zijn opleiding in de St. Maartenskliniek in Nijmegen en als fellow in Seattle, U.S.A. initieel gespecialiseerd in voetchirurgie. Hij heeft zich sinds 2007 toegelegd op heupchirurgie via de voorste techniek (voorste benadering). Hij heeft meer dan 10 jaar gewerkt in het OLVG, het topklinische (STZ-) ziekenhuis van Amsterdam. Sinds 2020 is hij full-time verbonden aan Bergman Clinics.

Dokter Wolkenfelt is een van de grote voorstanders van plaatsen van kunstheupen door middel van de voorste techniek en hij geeft hiervoor trainingen in binnen-en buitenland. Er zijn meerdere publicaties en lopende studies gaande om het belang van deze ingreep meer gestalte te geven.

“In Nederland is er een niet aflatende roep vanuit patiënten voor verregaande differentiatie van specialisten, er is geen behoefte meer aan alleskunners die alles een beetje doen. Mijn adagium is : wie begint als alles voor iedereen eindigt als niets voor niemand “

“Bergman Clinics is voor heupvervangingen door de mate van specialisatie kwalitatief onevenaarbaar en onvergelijkbaar, nergens anders kunnen heupchirurgen zich zo focussen op heupvervangingen: voor mijn patiënten betekent dit dat de operatie snel planbaar is bij hun eigen heupchirurg”

“Het ondergaan van een behandeling of operatie is een kwestie van vertrouwen , daarom hecht ik eraan dat onze patiënten bij hun eigen behandelaar kunnen blijven, ik merk iedere dag hoeveel dit bijdraagt aan een succesvolle ingreep”

Julius is lid van de advisory board van MDlinking en de advisory board van Rods & Cones en zit in nationale en internationale heup expert groepen. Ook heeft hij een registratie als orthopedisch chirurg-traumatoloog en is lid van de Dutch Orthopedic Foot and Ankle Association (DOFAA). Hiernaast is hij adviseur voor Ksyos telemedicine voor digitale orthopedie.