Julius Wolkenfelt


Julius Wolkenfelt is sinds 2009 orthopedisch chirurg en als zodanig verbonden aan Bergman Clinics en het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Hij is gestart met een periode van zes jaar als medisch manager en voorzitter van de maatschap waarbinnen de fusie met het OLVG is bewerkstelligd.

Zijn studie geneeskunde heeft Julius Wolkenfelt voltooid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aansluitend heeft hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg tevens in Leiden en Delft gevolgd. Hij heeft zich aan het einde van zijn opleiding in de St. Maartenskliniek in Nijmegen en als fellow in Seattle, U.S.A. initieel gespecialiseerd in voetchirurgie en hij heeft zich sinds 2007 toegelegd op heupchirurgie via de voorste techniek (voorste benadering). Door de lange ervaring en thans tevens verrichten van revisie operaties met dezelfde voorste techniek en opleiden van heupcollegae is hij een enthousiaste uitdrager van deze relatief nieuwe techniek.

Julius Wolkenfelt is een van de grote voorstanders van deze techniek en geeft hij trainingen hiervoor in binnen-en buitenland. Tevens zijn er meerdere studies ingezet om het belang van deze ingreep meer gestalte te geven.

Lidmaatschappen
  • Advisory board van MDlinking.com
  • Bestuur van commissie Invaliditeit en Arbeidsongeschiktheid  
  • Als werkgroep een onderdeel van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). 
  • Lid van de Dutch Orthopedic Foot and Ankle Association (DOFAA). 
  • Adviseur voor Ksyos telemedicine voor digitale orthopedie.
Geselecteerde publicaties, voordrachten en onderzoek