Julius Wolkenfelt is sinds 2009 orthopedisch chirurg en als zodanig verbonden aan Bergman Clinics en het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Hij is gestart met een periode van zes jaar als medisch manager en voorzitter van de maatschap waarbinnen de fusie met het OLVG is bewerkstelligd.

Zijn studie geneeskunde heeft dokter Wolkenfelt voltooid aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aansluitend heeft hij zijn opleiding tot orthopedisch chirurg tevens in Leiden en Delft gevolgd. Hij heeft zich aan het einde van zijn opleiding in de St. Maartenskliniek in Nijmegen en als fellow in Seattle, U.S.A. initieel gespecialiseerd in voetchirurgie en hij heeft zich sinds 2007 toegelegd op heupchirurgie via de voorste techniek (voorste benadering). Door de lange ervaring en thans tevens verrichten van revisie operaties met dezelfde voorste techniek en opleiden van heupcollegae is hij een enthousiaste uitdrager van deze relatief nieuwe techniek.

Thans is hij een van de grote voorstanders van deze techniek en geeft hij trainingen hiervoor in binnen-en buitenland. Tevens zijn er meerdere studies ingezet om het belang van deze ingreep meer gestalte te geven.

“In Nederland is er een niet aflatende roep vanuit patiënten voor verregaande differentiatie van specialisten, er is geen behoefte meer aan alleskunners die alles een beetje doen. Mijn adagium is : wie begint als alles voor iedereen eindigt als niets voor niemand “

“ Wat een uitdaging is in mijn vak is investeren in goed vertrouwen: deze basis van de relatie tussen mij en en mijn patiënten is het vertrekpunt voor een succesvolle operatie”

“Bergman Clinics is voor heupvervangingen kwalitatief onevenaarbaar en onvergelijkbaar, nergens anders kunnen heupchirurgen zich zo focussen op heupvervangingen: voor mijn patiënten betekent dit dat de operatie goed planbaar is zonder noemenswaardige wachtlijst”

Julius is lid van de advisory board van MDlinking.com en zit in het bestuur van commissie Invaliditeit en Arbeidsongeschiktheid , als werkgroep een onderdeel van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). Hij heeft hij een registratie als orthopedisch chirurg-traumatoloog en is hij lid van de Dutch Orthopedic Foot and Ankle Association (DOFAA). Hij is adviseur voor Ksyos telemedicine voor digitale orthopedie.